Роздрібна торгівля ліками: 56 суб’єктам розширено господарську діяльність

07 Грудня 2022 12:50 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) повідомляє, що за період з 28 листопада до 2 грудня 2022 р. в рамках здійснення державного контролю якості ліків, що ввозяться в Україну:

  • видано 929 висновків про якість ввезених ліків та про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів;
  • опрацьовано 8 термінових повідомлень щодо ліків, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості ліків.

Протягом звітного тижня отримано 28 заяв про видачу дозволу на ввезення в Україну та вивезення з країни наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — підконтрольні речовини), видано 13 дозволів на їх ввезення та 2 дозволи на вивезення.

Також розглянуто 13 заяв суб’єктів господарювання на отримання ліцензій, анулювання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин, за якими видано 9 ліцензій на право здійснення відповідної господарської діяльності і 4 заяви залишено без розгляду.

Окрім того, Держлікслужба інформує про те, що 30 листопада відбулося чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

За результатами засідання:

  • видано ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі ліками 4 суб’єктам господарювання;
  • розширено господарську діяльність з роздрібної торгівлі ліками 56 суб’єктів господарювання;
  • відновлено дію ліцензій 15 суб’єктів господарювання;
  • анульовано ліцензії 4 суб’єктів господарювання;
  • частково анульовано ліцензію 14 суб’єктів господарювання.

За матеріалами facebook.com/dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті