Біопрепарат виробництва Польщі вперше потрапив на ринки Європи та США

13 Грудня 2022 3:10 Поділитися

Біологічний препарат, вироблений у Польщі, вперше почали розповсюджувати у Європі та США. Ним став Ranivisio® (ранібізумаб) виробництва «Polpharma Biologics» для лікування вологої форми вікової макулярної дегенерації та інших серйозних захворювань очей.

«Початок поширення на американському та європейському ринках препарату, виробленого в Польщі, є важливим поворотним моментом для польського сектору біотехнологій. Це кульмінація кількох років роботи фахівців «Polpharma Biologics» та багаторічної співпраці з нашими партнерами», — зазначив Майкл Солдан (Michael Soldan), генеральний директор групи компаній.

Ранібізумаб був розроблений «Bioeq» — спільним підприємством «Polpharma Biologics» та німецької «Formycon AG». У середині 2021 р. до партнерства із комерціалізації розробки долучилася «Teva Pharmaceutical Industries Ltd.».

Спочатку, ще у травні 2022 р., препарат ранібізумабу було схвалено у Великій Британії під торговою назвою Ongavia®. У серпні свої дозволи на маркетинг надали регулятори США та Європи.

Біотехнологічна група «Polpharma Biologics» займається розробкою та виробництвом біологічних препаратів понад 10 років. Програми її починаються зі створення ліній клітин і шляхом технічних та клінічних процесів трансформуються в комерційне виробництво. У портфоліо компанії є понад 6 біоподібних препаратів на різних стадіях розробки, включаючи PB006 (біоподібний наталізумаб), нещодавно прийнятий до розгляду Європейським агентством з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) та Управлінням з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA).

За матеріалами polpharmabiologics.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті