Позапланові перевірки в умовах воєнного стану: які зміни передбачено?

Кабінет Міністрів України постановою від 6 грудня № 1363 вніс зміни до постанови КМУ від 13.03.2022 р. № 303, яка регулює питання проведення перевірок контролюючими органами суб’єктів господарювання під час дії воєнного стану. Постанова № 1363 набула чинності у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 10 грудня 2022 р. № 262.

Змінами дозволяється проводити позапланові перевірки на підставі окремого рішення профільного відомства:

  • за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист довкілля та безпеку держави;
  • для виконання міжнародних зобов’язань України.

Звертаємо увагу, що згідно з постановою № 1363 виключено норму щодо необхідності наявності відповідного рішення Уряду стосовно проведення позапланових перевірок. Також зазначимо, що у минулій редакції було передбачено проведення перевірок щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість.

У Європейській Бізнес Асоціації висловили сподівання, що це рішення не використовуватиметься контролюючими органами як інструмент тиску на прозорий бізнес, натомість дозволить виявляти зловживання чи порушення серед недобросовісних суб’єктів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

за матеріалами facebook.com/EBA.Ukraine

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті