МОЗ спрощено процедуру ввезення незареєстрованих ліків, закуплених за бюджетні кошти

06 Січня 2023 12:48 Поділитися

Наказом МОЗ України від 16.11.2022 р. № 2084 вносяться зміни до Порядку ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів (далі — Порядок), затвердженого наказом МОЗ України від 26.04.2011 р. № 237. Документ набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Згідно з чинною редакцією Порядку для ввезення незареєстрованих лікарських засобів, які ввозяться на територію України за результатами закупівлі за кошти державного або місцевого бюджету, подаються до МОЗ переклади тексту маркування первинної та вторинної (за наявності) упаковок лікарського засобу та інструкції для його застосування, короткої характеристики державною мовою, які нотаріально завірені згідно із законодавством.

Змінами спрощується дане положення, і переклади цих документів не потрібно буде нотаріально завіряти. Достатньо їх лише завірити підписом заявника.

Під заявником мається на увазі суб’єкт господарювання, який має намір ввезти незареєстрований лікарський засіб, стандартний зразок, реагент на митну територію України в порядку та на умовах, визначених чинним законодавством.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті