Держлікслужба в Миколаївській обл. відзвітувала про результати заходів ринкового нагляду в 2022 р.

24 Січня 2023 1:03 Поділитися

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Миколаївській обл. (Держлікслужба в Миколаївській обл.) повідомляє, що в 2022 р., до припинення заходів державного ринкового нагляду на період воєнного стану, в області було перевірено 6 місць розповсюдження продукції згідно із затвердженим планом перевірок характеристик продукції.

За перевіреними місцями здійснювали діяльність 8 суб’єктів господарювання. За результатами планових перевірок складено 8 актів, надано 7 рішень про вжиття обмежувальних заходів (1 рішення про усунення формальної невідповідності, 6 рішень про приведення продукції у відповідність).

Крім того, за звітний період видано 8 рішень щодо вжиття обмежувальних заходів (приведення продукції у відповідність) за результатами перевірки, проведеної наприкінці 2021 р.

Рішення надавалися стосовно таких видів продукції:

  • апарати слухові електронні завушні, ортези, іплікатори — 3 рішення;
  • бандажі медичні — 2 рішення;
  • пульсоксиметри, вироби компресійні еластичні, скальпелі та леза хірургічні, матеріали шовні хірургічні — 2 рішення;
  • матеріали стоматологічні, пластирі та пов’язки медичні та термометри.

За результатами вжитих суб’єктами господарювання заходів щодо приведення продукції у відповідність та проведеного спеціалістами Держлікслужби в Миколаївській обл. аналізу наданих відповідей у звітному році надано 15 рішень про скасування рішень про вжиття обмежувальних заходів.

Усі рішення про вжиття обмежувальних заходів та про скасування рішень про вжиття обмежувальних заходів внесено до Національної інформаційної системи державного ринкового нагляду в терміни, визначені законодавством.

До Центрального апарату Держлікслужби направлено 5 листів з повідомленням про виявлені невідповідності.

Також у 2022 р. проведено 1 позапланову перевірку характеристик продукції в уповноваженого представника (за дорученням Центрального апарату Держлікслужби). За результатами перевірки до суб’єкта господарювання застосовано штрафні санкції на суму 51 000 грн.

Оскільки штрафні санкції у встановлений законом термін суб’єктом господарювання не було сплачено до Державного бюджету, подано позов до суду щодо примусового стягнення штрафу. 14 липня 2022 р. Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито судове провадження, яке триває.

Протягом 2022 р. за фактами несплати штрафних санкцій суб’єктами господарювання в добровільному порядку знаходилися на розгляді 2 судових провадження щодо двох суб’єктів господарювання на загальну суму 255 000 грн.

Крім того, протягом дії воєнного стану Держлікслужбою в Миколаївській обл. здійснювалося надання роз’яснень суб’єктам господарювання у сфері обігу медичних виробів та споживачам. Завдяки забезпеченню належної комунікації позитивно вирішувалися питання, поставлені споживачами у зверненнях, що надходили на розгляд, зокрема й під час особистого прийому. Звернення не стосувалися питань якості медичних виробів, а були викликані окремими особливими потребами споживачів у забезпеченні медичними виробами в період воєнного стану.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті