Роботу військово-лікарських комісій планується цифровізувати — народний депутат

Народний депутат, голова парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич повідомив, що відбулося засідання очолюваного ним комітету щодо роботи військово-лікарських комісій (ВЛК). Під час заходу було заслухано доповіді представників Міністерства оборони України, Збройних сил України, Медичних сил Збройних сил України та МОЗ України.

«Ми домовилися про наступне: створено робочу групу, яка працює півтора–два місяці, й до неї долучаться народні депутати. Уже зараз для вдосконалення роботи ВЛК буде зроблено прості кроки. Наприклад, це цифровізація черги, покращення санітарних умов тощо. Думаю, багато речей зараз буде напрацьовано», — зазначив політик.

За його словами, МОЗ і Міністерству цифрової трансформації України (Мінцифри) поставили завдання щодо цифровізації роботи ВЛК.

«Ідеться про роботу так званої медичної інформаційної системи. Цифровізація дозволить нашим військовим, які проходять ВЛК, значно менше витрачати часу й зусиль у найголовнішому — збиранні документів. Особливо складно це робити воїнам із тяжкими пораненнями, які обмежені в пересуванні. Розв’язання цієї проблеми вже взяло на себе Мінцифри», — повідомив О. Завітневич.

Він додав, що за підсумками діяльності робочої групи буде створено дорожню карту. Якщо серед напрацювань будуть запропоновані якісь зміни до законодавства, то Парламент їх якнайшвидше розгляне.

За матеріалами www.rada.gov.ua,
фото www.facebook.com/profile.php?id=100038307434078

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті