Найбільш стрімко зростаючу терапевтичну сферу «драйверять» лише 3 препарати

23 Травня 2023 3:16 Поділитися

За даними аналітичної компанії GlobalData, вже другий рік поспіль гематологія лідирує за темпами зростання обсягів глобального продажу. При цьому 45% цього зростання забезпечують лише 3 препарати.

Равулізумаб-cwvz — інгібітор компонента комплемента 5 (С5). У США та ЄС схвалений для лікування пароксизмальної нічної гемоглобінурії (захворювання, при якому імунна система атакує та пошкоджує еритроцити, що може призводити до анемії, тромбозу, панцитопенії), атипового гемолітико-уремічного синдрому (патологічний процес імунного генезу, що зумовлює анемію, тромбоцитопенію та ниркову недостатність) та генералізованої міастенії гравіс (рідкісне хронічне аутоімунне захворювання, яке може призводити до втрати м’язової функції та сильної слабкості).

Еміцизумаб-kxwh — біспецифічне моноклональне антитіло, призначене для зв’язування фактора IX і X, використовується для профілактики з метою запобігання або зниження частоти епізодів кровотечі у пацієнтів з гемофілією А.

Вададустат — інгібітор пролілгідроксилази індукованого гіпоксією фактора. У квітні 2023 р. схвалений в ЄС для лікування анемії у дорослих, які перебувають на тривалому підтримувальному діалізі.

Згідно зі звітом «Future of Pharma – Looking Ahead to 2023», зростання ринку препаратів для лікування гематологічних захворювань великою мірою залежатиме від успіху цих ліків (принаймні у короткостроковій перспективі). Ця тенденція може змінитися з часом у разі лончу нових препаратів, що може призвести до диверсифікації факторів зростання сегменту.

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті