У столиці викрито осіб на збуті фальсифікованих онкологічних препаратів

23 Травня 2023 4:28 Поділитися

Київська міська прокуратура повідомляє, що в Києві припинено протиправну діяльність групи осіб, які розповсюджували на території України фальсифіковані лікарські засоби. Згідно з матеріалами слідства, фальсифіковані лікарські засоби онкологічної групи надходили до України з-за кордону. У подальшому учасники схеми організовували збут вказаних препаратів на території Києва та інших міст.

Вартість препарату становила 46,5 тис. грн за упаковку. Зловмисники приймали замовлення через онлайн-форму аптеки та доставляли товар покупцю.

За результатами дослідження зразків препарату виробником, встановлено, що він є фальсифікованим. Крім того, висновком експерта підтверджено, що упакування препарату не відповідає зразку оригінального лікарського засобу.

16.05.2023 р. на підставі ухвал суду проведено обшуки у фігурантів, а також за місцями зберігання лікарських препаратів та в аптеках. У ході слідчих дій вилучено значну кількість препаратів, які містять візуальні ознаки фальсифікації, сертифікати якості лікарських засобів невідомого походження, чорнові записи, грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

Також під час обшуків правоохоронці виявили значну кількість лікарських препаратів російського та білоруського виробництва, які на цей час вилучені з продажу на території України.

Зразки всіх виявлених препаратів будуть направлені на експертизу.

Двом особам, причетним до вчинення злочину, повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

За матеріалами www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті