Про які зміни і коли суб’єкт господарювання має повідомляти орган ліцензування?

29 Травня 2023 3:57 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів і контролю за наркотиками (Держлікслужба) нагадує, що відповідно до п. 31 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)», затверджених постановою КМУ від 31.11.2016 р. № 929 (далі — Ліцензійні умови), ліцензіат зобов’язаний повідомляти органу ліцензування про всі зміни даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, зокрема:

  • зміна керівника та його контактних даних (номер телефону, електронна адреса);
  • зміна місцезнаходження юридичної особи або місця реєстрації фізичної особи —підприємця;
  • зміна завідувача та уповноваженої особи;
  • зміна режиму роботи;
  • зміна договору оренди;
  • зміна площі аптечного закладу;
  • перепідпорядкування аптечних пунктів.

У разі виникнення таких змін ліцензіат зобов’язаний протягом місяця подати до органу ліцензування відповідне повідомлення в письмовій формі.

Ліцензіат зобов’язаний повідомляти органу ліцензування про укладення договору (або змін до нього) з іншим ліцензіатом, якому відповідно до такого договору передаються на зберігання лікарські засоби, із зазначенням інформації про суб’єкта господарювання, з яким укладено договір, реквізитів договору, адреси аптечного складу.

Ч. 6 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено адміністративну відповідальність за порушення ліцензіатом установленого законом строку повідомлення органу ліцензування про зміну відомостей, зазначених у заяві та документах, що додавалися до заяви про отримання ліцензії.

Держлікслужба нагадує, що вчасна актуалізація відомостей про ліцензіата (наприклад номер телефону, електронна адреса, перейменування районів та вулиць тощо) підвищує комунікативний зв’язок.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті