Профілактична терапія РСВ була оцінена експертами FDA

15 Червня 2023 12:18 Поділитися

Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ) зазвичай викликає легке захворювання у дорослих, проте немовлята є одними з тих, хто піддається найвищому ризику тяжкого перебігу хвороби. Згідно з даними, для 2 зі 100 немовлят віком до 6 міс з РСВ-інфекцією може знадобитися госпіталізація.

У дослідженні терапія антитілами нірсівемаб (nirsevimab) компанії Sanofi та партнера AstraZeneca продемонструвала зниження частоти інфекцій нижніх дихальних шляхів у немовлят на 74,5%.

Експерти Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug AdministrationFDA) заявили, що експериментальна терапія препарату компаній Sanofi та AstraZeneca для запобігання тяжкого перебігу РСВ у немовлят видається ефективною та має сприятливий профіль безпеки.

Нірсівемаб схвалений Європейською комісією в листопаді минулого року, а зараз компанії чекають схвалення FDA для використання терапії у немовлят і дітей віком до 2 років, щоб захистити їх від захворювань нижніх дихальних шляхів, які можуть спричинити пневмонію та бронхіоліт.

Потенційне схвалення в США розширить доступ компаній до ринку препаратів від РСВ, який, за оцінками, перевищить 10 млрд дол. США до 2030 р.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті