МОЗ та Держлікслужба почали моніторинг цін на ліки, які мають найбільший попит, у трьох областях

27 Червня 2023 4:03 Поділитися

МОЗ інформує, що за дорученням міністра охорони здоров’я в областях, які наразі найбільш чутливі до можливих спалахів інфекційних хвороб — Херсонщина, Одещина та Миколаївщина, проводиться моніторинг цін на лікарські засоби.

Він дасть змогу уникнути значного підвищення цін на затребувані ліки та спекуляцій на ринку в умовах зростання попиту на них.

«Підрив дамби Каховської ГЕС досі несе величезну кількість ризиків для здоровʼя людей, які проживають на постраждалих територіях. Питання доступності лікарських засобів є критичним», — зазначив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Предметом дослідження Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужбою) стали ціни на 42 основних препарати, які користуються найвищим попитом у споживачів в аптечних закладах у разі хвороб шлунково-кишкового тракту та інфекційних захворювань.

Повідомляється, що, за даними моніторингу, за останній тиждень середній рівень відпускних цін в аптеках практично не змінився і коливається в межах від –0,9 до +1,6%.

МОЗ спільно з Держлікслужбою продовжить моніторинг цін, аби уникнути спекуляцій.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті