Виробники ліків роблять ставки на препарати для схуднення

30 Червня 2023 11:27 Поділитися

Zealand Pharma та партнер Boehringer Ingelheim оголосили про позитивні результати випробувань свого препарату для схуднення та приєдналися до змагань за частку світового ринку ліків від ожиріння, яка, як очікується, досягне 100 млрд дол. США протягом 10 років.

Понад 15 компаній розробляють терапію для схуднення, подібну до Wegovy від Novo Nordisk. Очікується, що Mounjaro (тирзепатид) від Eli Lilly and Co стане наступним на ринку.

На великий прорив серед препаратів для схуднення спрямовані наступні компанії.

Novo Nordisk: Wegovy була схвалена в 2021 р. Препарат імітує гормон глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP-1), який викликає відчуття ситості після їди.

Минулого тижня Novo Nordisk заявила, що їй доведеться вдвічі скоротити поставки Wegovy в США, щоб впоратися з високим попитом.

Eli Lilly: препарат для лікування цукрового діабету Mounjaro допоміг пацієнтам із цукровим діабетом 2-го типу втратити майже 16% маси тіла під час великого дослідження. Очікується, що препарат отримає схвалення у США цього року.

Pfizer: експериментальний пероральний препарат GLP-1 тестується на середній стадії випробування для лікування цукрового діабету 2-го типу та ожиріння.

Компанія заявила, що планує залучити деяких пацієнтів до свого останнього етапу випробування, які вже використовували Wegovy або Mounjaro, щоб показати, що вони можуть ефективно перейти на пероральний варіант Pfizer.

Amgen: експериментальний препарат від ожиріння продемонстрував середню втрату маси тіла на 14,5% після 12 тиж лікування найвищою місячною дозою. Він має подвійний механізм, спрямований на GLP-1 і GIP.

Altimmune: експериментальний препарат пемвідутид допоміг зменшити масу тіла в середньому на 10% на середньому етапі дослідження. Однак препарат також продемонстрував занепокоєння щодо безпеки пацієнтів, які відчувають нудоту та блювання легкого та середнього ступеня тяжкості.

Viking Therapeutics: експериментальний препарат продемонстрував зменшення середньої маси тіла до 6% на ранній стадії дослідження. VK2735 також є препаратом подвійної дії, який спрямований на рецептори GLP-1 і GIP.

Opko Health: завершила середню стадію випробування свого препарату пегапамодутиду, який, як очікується, викликатиме менше побічних ефектів. Сучасні препарати GLP-1 можуть викликати нудоту та блювання.

За матеріалами www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті