Фармацевтичний форум «Клінічні випробування в Україні. Європейська інтеграція» розпочав свою роботу

29 Червня 2023 10:48 Поділитися

29 червня 2023 р. у Києві розпочав свою роботу перший фармацевтичний форум з міжнародною участю «Клінічні випробування в Україні. Європейська інтеграція», який зібрав більше 400 учасників з України та зарубіжжя. Протягом дня фахівці ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ), зарубіжних регуляторних органів та партнерів, представники фармацевтичних компаній, спонсорів клінічних випробувань, наукової спільноти та громадських спілок обговорюватимуть актуальні питання у цій сфері.

З вітальним словом до учасників звернувся перший заступник Міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров.

«Можемо впевнено сказати, що Україна була і є країною з великим потенціалом для проведення клінічних випробувань, в тому числі — у воєнний час», — наголосив директор ДЕЦ, кандидат фармацевтичних наук, доцент Михайло Бабенко, відкриваючи форум.

За його словами, більша частина території України є зоною відносної безпеки і може ефективно залучатися до проведення клінічних випробувань, що підтверджується досвідом останнього року. Повноцінне функціонування інфраструктури, зокрема, закладів охорони здоров’я, енергетичної і банківської систем, логістичних, кур’єрських та інші сервісів, забезпечує можливість проведення широкого кола клінічних випробувань.

В Україні збережений великий потенціал для проведення клінічних випробувань завдяки одній з найбільших в Європі популяцій, стабілізації міграційних процесів і великій кількості (більше 1500) дослідницьких центрів. Проведене у 2022–2023 рр. вдосконалення національного законодавства, яке регулює клінічні випробування, зокрема, скорочення термінів їх затвердження у межах 35 днів, надає Україні значну конкурентну перевагу в Європі щодо одного з найважливіших показників для спонсорів — періоду запуску клінічних випробувань в країні.

Детальніше про перебіг форуму читайте найближчим часом на нашому сайті та у друкованій версії «Щотижневика АПТЕКА».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті