Україна вже готова до відновлення та залучення більшої кількості клінічних досліджень — EBA

30 Червня 2023 10:07 Поділитися

Підкомітет клінічних досліджень Європейської Бізнес Асоціації (European Business Association — EBA) провів оцінку поточного стану сфери клінічних досліджень в Україні та результатів роботи за період воєнного стану.

Згідно з оцінкою поточного стану сфери клінічних досліджень експертами Підкомітету ЕВА, наявні ознаки відновлення та рівень адаптації до поточних умов цілком сприяють подальшому активному відновленню та залученню більшої кількості нових клінічних досліджень вже зараз.

За інформацією Підкомітету, протягом півтора року повномасштабної війни не припинялася робота в активних клінічних дослідженнях, здійснювалися заходи з поліпшення умов їх проведення:

  • впровадження електронної подачі;
  • скорочення строків експертизи клінічних досліджень до 30 днів;
  • врегулювання продовження лікування досліджуваним препаратом пацієнтів після завершення їх участі в клінічних дослідженнях тощо.

Центри клінічних досліджень підтвердили готовність та спроможність брати участь у нових клінічних дослідженнях. Наразі триває активна робота з подальшого удосконалення нормативно-правового поля для розвитку клінічних досліджень та умов їх проведення.

«Наразі створено максимально сприятливі умови для швидкого відновлення клінічних досліджень в Україні. Країна готова й може продовжувати та розвивати свою участь в розробці інноваційних лікарських засобів у світі», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: 29.06.2023 р. у Києві розпочався перший фармацевтичний форум з міжнародною участю «Клінічні випробування в Україні. Європейська інтеграція».

Детальніше про клінічні дослідження в Україні, їх поточний стан та перспективи можна дізнатися в інформаційному листі EBA за посиланням.

За матеріалами eba.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті