Використання коштів на потреби охорони здоров’я в межах United24: Урядом ухвалено зміни

20 Липня 2023 5:38 Поділитися

18 липня під час засідання Кабінету Міністрів України ухвалено рішення внести зміни до Порядку використання коштів з рахунку для задоволення потреб охорони здоров’я в межах фандрейзингової платформи UNITED24, затвердженого постановою КМУ від 26.04.2022 р. № 491. Зазначимо: постанова № 728 ще не набула чинності.

Документ врегулює питання, пов’язані з використанням коштів, що надходять на рахунок для потреб охорони здоров’я, відкритий у Національному банку України (НБУ), на який зараховуються внески від фізичних та юридичних осіб приватного та/або публічного права. Зокрема, в частині особливостей обліку та звітності на рівні бюджетного законодавства.

Як результат, передбачається інформування про зарахування таких коштів, їх використання та залишок — на офіційному сайті МОЗ. До того ж залишки, що утворилися на рахунку станом на 1 травня 2023 р., обліковуватимуться, розподілятимуться та використовуватимуться відповідно до бюджетного законодавства.

Як зазначають у МОЗ, таке рішення дозволить державі упорядкувати бюджетний облік та звітувати про отримані надходження, покращити якість ухвалення рішень. Також у повідомленні вказується, що станом на липень зібрано 1497,1 млн грн, з них до 01.05.2023 р. для потреб охорони здоров’я було використано 1342,9 млн грн.

«Першочергово кошти спрямовуються на медичне забезпечення для областей, де ведуться бойові дії, та лікарень, що залучені для надання медичної допомоги постраждалим та пораненим внаслідок бойових дій. А також — відновлення роботи державних і комунальних лікарень, пошкоджених під час війни», — наголошується у повідомленні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті