Готуємося то епідсезону захворюваності на грип та ГРВІ 

21 Липня 2023 3:53 Поділитися

Наразі на дворі літо, але воно швидко мине і почнеться епідсезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), який в Україні зазвичай триває з початку осені і до весни. Найчастіше люди хворіють на ГРВІ в сезон мокрої і холодної погоди: кінець лютого — початок березня, середина та кінець осені, перші тижні зими, коли дощі змінюються снігом і стабільними заморозками. Щорічно значна частина українців хворіють на застуду, бронхіт, грип та інші респіраторно-вірусні захворювання. Майже кожен третій з них хворіє на ГРВІ кілька разів на рік — ранньої весни та восени, в період Новорічних свят, на літньому відпочинку або в сезон дощової та холодної погоди, що традиційно починається в жовтні-листопаді. Вірогідність захворіти досить висока і влітку, що передусім пов’язано із переохолодженням внаслідок купання у водоймах, вживання холодної їжі та напоїв, переохолодженням кондиціонером. Також причиною захворюваності може бути знижений імунітет.

Застуду, так само як і більшість інших ГРВІ, вважають нешкідливою хворобою, яка «минає сама» від гарячого чаю та примітивних ліків, у сучасній медицині такі захворювання належать до сезонних. Але при ослабленому імунітеті варто застосовувати противірусні засоби з імуномодулюючою дією. До таких належать препарати з діючою речовиною інозин пранобекс. Найбільш популярними* в Україні брендами ліків з цією діючою речовиною є Новірин, Інозин пранобекс та Гропринозин.  

*За обсягами аптечного продажу в упаковках за підсумками І півріччя 2023 р. за даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer» компанії «Proxima Research». 

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА» 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті