У лікарні Бучанської громади почали доставляти ліки безпілотниками

31 Липня 2023 10:48 Поділитися

Жителі Бучанської громади почали помічати в небі безпілотники із жовто-блакитним маркуванням та червоними крилами. Бучанська міська рада закликала місцевих жителів зберігати спокій, адже ці дрони виконують важливу місію — рятують життя пацієнтів у лікарнях. Зокрема, доставляють гуманітарні вантажі, лікарські засоби та компоненти крові.

Відповідний гуманітарний проєкт доставки реалізується за підтримки міжнародних партнерів виключно для оперативної логістики медичних препаратів у лікарні.

Безпілотники білого кольору з червоними крилами (розмах крила — 3 м) матимуть жовто-блакитне маркування на нижній частині корпусу. Вони можуть літати декілька разів на день у світлу пору доби на висоті 100–300 м, звук у них майже відсутній.

При наближенні до медичного закладу дрони будуть знижуватися до 20–40 м та скидатимуть вантажі в жовто-блакитних боксах на парашуті. Посадка вантажу відбуватиметься у визначеній зоні із точністю приземлення до 5–10 м.

Технологія є дуже безпечною та надійною: польоти координуються з військовими підрозділами регіону в режимі реального часу.

«Бучанська громада — одна з перших, яка реалізує такий проєкт. Таким чином, ми отримаємо шанс значно підсилити спроможність нашого регіону вчасно та якісно забезпечувати ліками і компонентами крові наших громадян», — повідомили в Бучанській міській раді.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті