Положення про державну реєстрацію ветеринарних лікарських засобів напрацьовують у Мінагрополітики

07 Серпня 2023 10:40 Поділитися

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України (далі — Мінагрополітики) триває обговорення пропозицій до проєкту постанови КМУ «Про затвердження Положення про державну реєстрацію ветеринарних лікарських засобів». Чергова нарада відбулася 2 серпня під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства.

У нараді взяли участь представники громадської спілки «Українська асоціація виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів та кормових добавок» (Ветпромспілка), Проєкту міжнародної технічної допомоги «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні».

Проєкт постанови розроблено Мінагрополітики на виконання Закону України № 1206-IX «Про ветеринарну медицину». Його метою є визначення процедури здійснення державної реєстрації ветеринарних лікарських засобів, імплементації вимог законодавства Європейського Союзу в законодавство України.

У ході обговорення учасники наради підтримали пропозиції Ветпромспілки стосовно:

  • вимог до реєстраційного досьє, яке подається для реєстрації ветеринарних лікарських засобів;
  • скасування плати за постреєстраційний моніторинг ветеринарного лікарського засобу;
  • можливості оскарження заявником рішення компетентного органу про скасування державної реєстрації ветеринарного лікарського засобу в установленому законодавством порядку.

Разом з тим у ході дискусії відхилено пропозиції, надані Ветпромспілкою стосовно скасування:

  • необхідності внесення заявником після державної реєстрації ветеринарного лікарського засобу інформації щодо фармакологічного нагляду до бази даних;
  • надання оператором ринку відомостей про щорічні обсяги реалізації та наявність в обігу ветеринарного лікарського засобу, внесеного до Реєстру.

У разі ухвалення відповідного Порядку оператори ринку, які здійснюють обіг ветеринарних лікарських засобів, отримають чітку процедуру державної реєстрації ветеринарних лікарських засобів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті