Пішов з життя Домінік Джордан, президент Міжнародної федерації фармацевтів (FIP)

19 Серпня 2023 7:29 Поділитися

Шановні фармацевти України!

З сумом повідомляю вам про тяжку втрату для фармацевтів світу. 19 серпня 2023 р. від тяжкої недуги помер великий друг українських фармацевтів пан Домінік Джордан, президент Міжнародної федерації фармацевтів (International Pharmaceutical Federation — FIP).

Пан Д. Джордан був обраний президентом FIP у 2018 р.

У рідній Швейцарії фармацевт Домінік Джордан очолював одночасно Pharma Suisse — швейцарську асоціацію фармацевтів та був президентом FIP.

Домінік був прикладом відданості рідній професії та присвятив своє життя розвитку фармацевтичної професії в різних країнах світу, в тому числі й в Україні.

Я мав за честь співпрацювати з цим прекрасним чоловіком, істинним Фармацевтом з великої літери.

2018 р., Конгрес FIP в Глазго, наша делегація брала участь в обранні його на пост президента FIP. З того часу наші стосунки з офіційних переросли в дружні та професійні.

Так, під час чергової Асамблеї ВООЗ, 2019 р. в Женеві п. Домінік Джордан як президент FIP підготував відеозвернення до учасників міжнародного Форуму «Аптеки світу 2019». Він виступив з вітальною відеопромовою під час святкування 100-річчя Національного фармацевтичного університету. Також у 2019 р. за підписом президента FIP п. Д. Джордана та генерального секретаря FIP пані Катрін Дугган підготовлено листа до Президента України Володимира Зеленського про роль фармацевтів у сучасній системі охорони здоров’я.

25 лютого 2022 р., на другий день віроломного нападу росії на Україну, за підписом п. Д. Джордана та К. Дугган отримано мною листа на підтримку українського народу.

Так, FIP стала основним спонсором благодійного фонду «Всеукраїнська фармацевтична палата — єдина європейська сім’я». Завдяки його особистій підтримці благодійної діяльності фонду для потреб лікувальних закладів України закуплено та поставлено сучасне медичне обладнання, яке врятувало життя тисяч українців.

Переконання п. Д. Джордана, що FIP є платформою консолідації всіх прогресивних фармацевтів світу через призму «Єдиного FIP у довірі, солідарності та діях» проникли в серця всіх членів FIP.

Ми, фармацевти України, з сумом схиляємо свої голови перед світлою пам’яттю президента FIP п. Домініка Джордана та висловлюємо співчуття його родині та близьким.

З сумом

Олег Іванович Клімов, 

голова правління

ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата»,

член Ради FIP,

член Американської фармацевтичної асоціації (APhA)

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті