Держлікслужба та проєкт SAFEMed підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю

24 Серпня 2023 4:56 Поділитися

24 серпня, у День Незалежності України, відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) та проєктом «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Про це повідомила пресслужба Держлікслужби на сторінці відомства у Facebook.

Меморандум передбачає розробку та реалізацію покрокового плану, який буде втілений у тісній співпраці між сторонами та, зокрема, спрямований на надання:

  • технічної та юридичної підтримки Держлікслужбі щодо розвитку її інституційної спроможності у створенні на її базі єдиного регуляторного органу;
  • підтримки щодо проведення аудиту наявної ІТ-інфраструктури Держлікслужби;
  • підтримки у розробці стратегії розвитку ІТ-інфраструктури Держлікслужби з урахуванням створення єдиного органу державного контролю на її базі.

«Ми впевнені, що підписання цього Меморандуму сприятиме посиленню інституційної спроможності Держлікслужби в контексті створення єдиного органу державного контролю, який відповідно до законодавства України створюватиметься на базі Держлікслужби. Створення такого органу відповідає рекомендаціям ЄС та ВООЗ і є ще одним кроком на шляху приведення системи обігу ліків в Україні у відповідність із законодавством ЄС», — прокоментував очільник Держлікслужби Роман Ісаєнко.

Перспективи створення єдиного регуляторного органу буде докладно розглядатися в ході щорічної конференції «Фармбюджет-2024», яка 13 вересня відбудеться у столиці. Детальніше з тематикою заходу та персоналіями ключових спікерів можна ознайомитися за посиланням http://surl.li/kcjtf.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті