Закупівля фармпродукції за завищеними цінами: у Київській обл. викрили схему службових осіб медичних закладів

25 Серпня 2023 12:01 Поділитися

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) повідомляє, що детективи її територіального управління у Київській обл. викрили службових осіб 4 медичних закладів у привласненні бюджетних коштів.

Впродовж 2021–2023 рр. керівники цих медичних закладів уклали низку договорів на купівлю фармацевтичної продукції з підконтрольною приватною компанією. Як встановили аналітики БЕБ, закупівельні ціни в окремих випадках були завищені у 8 і більше разів.

Під час проведення обшуків у згадуваних закладах охорони здоров’я детективи БЕБ вилучили тендерну документацію й оригінали та копії фінансово-господарських документів. Наразі вони направлені на економічну експертизу для встановлення фактичних збитків, завданих державі.

Наразі співробітники БЕБ встановлюють деталі схеми та перевіряють інформацію про причетність народного депутата України до координацій дій вказаних осіб.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) триває.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

За матеріалами esbu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті