Стрепсілс® Інтенсив: обґрунтоване рішення від болю в горлі

Незабаром осінь, а з нею підвищення захворюваності на грип та гострі вірусні інфекції (ГРВІ). У вересні відновлюється соціальна активність — після літнього відпочинку населення повертається до звичного темпу життя (навчання, роботи), що сприяє збільшенню контактів та обміну патогенами, включаючи віруси та бактеріїї. Імунна система не витримує надмірного навантаження та «впускає» в організм небажаних «гостей» — респіраторні хвороби з усіма неприємними симптомами, що їх супроводжують.

КВАЛІФІКОВАНА ФАРМОПІКА ПРИ БОЛЮ У ГОРЛІ

На початку епідеміологічного сезону більшає відвідувачів аптеки зі скаргами на біль у горлi та першіння, що є першими симптомами грипу та ГРВІ. Окрім них, хворі можуть скаржитися на утруднене ковтання, дряпання, набряк у горлі.

Відповідно до Протоколу фармацевта в першу чергу у хворого доцільно з’ясувати, чи не виник біль у горлі після надмірного тривалого навантаження на голосові зв’язки чи впливу подразнювальних речовин, коли рекомендовано місцевий анестетик. Якщо ж біль у горлі з’явився у результаті переохолодження, вдихання холодного повітря чи контакту із хворим на ГРВІ і супроводжується симптомами застуди (риніт, лихоманка та ін.), слід порадити засоби для симптоматичного лікування болю в горлі, які б не чинили системної дії та додаткового подразнення.

ОБҐРУНТОВАНИЙ ВИБІР — ТОПІЧНІ НПЗП

З точки зору хворих, симптоми запалення глотки вважаються найбільш неприємними, тому нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) можуть бути обґрунтованим рішенням у цьому разі (Aspley S. et al., 2016), адже вони зумовлюють зменшення вираженості болю та запальної реакції (Jorge L.L., 2011) шляхом інгібування ферменту циклооксигенази, що каталізує вироблення прозапальних простагландинів (Derry S., 2015). Доведено, що місцеві (топічні) НПЗП забезпечують ефективну анальгезію без системного розподілу препарату (McPherson M.L., 2013). Таким чином, з появою топічних НПЗП став можливим спрямований підхід до вирішення проблеми купірування болю при інфекційно-запальних процесах у горлі (de Looze F. et al., 2019).

ЯКИЙ НПЗП ОБРАТИ?

Флурбіпрофен — препарат з групи топічних НПЗП з вираженими анальгезивними та протизапальними властивостями в ураженій ділянці, якою в цьому випадку є слизова оболонка ротової порожнини і горла (Schachtel B. et al., 2014). Основ­ні властивості флурбіпрофену: швидкий знеболювальний ефект, що починається за 5 хв після прийому (Russo М. et al., 2015) і триває до 6 год (de Looze F. et al., 2019); можливість застосування при патології як вірусної, так і бактеріальної етіо­логії (Shephard A. et al., 2015), усунення супутніх симптомів болю у горлі: захриплості (Muderris T. et al., 2019), утрудненого ковтання (de Looze F. et al., 2016), набряку слизової оболонки дихальних шляхів (de Looze F. et al., 2019). Флурбіпрофен рекомендовано застосовувати у дозі 8,75 мг (Schachtel B.P. et al., 2002), що є достатнім для досягнення бажаного клінічного ефекту при збереженні сприятливого профілю безпеки (de Looze F. et al., 2019).

ОСОБЛИВОСТІ СПРЕЮ СТРЕПСІЛС® ІНТЕНСИВ

Оромукозний спрей Стрепсілс® Інтенсив — лікарський засіб на основі флурбіпрофену, 1 доза (3 розпилення) якого містить 8,75 мг діючої речовини. Він здатен забезпечити швидку доставку лікарського засобу за рахунок рівномірного розпилення (Veale D. et al., 2017) безпосередньо в ділянці ураження — горлі, де легко всмоктується. Доведено, що максимальна концентрація в тканинах глотки після застосування діючої речовини у формі спрею може досягати всіх шарів слизової оболонки глотки, включаючи власну пластинку, яка містить кровоносні судини та нервові волокна, відповідальні за больові відчуття (Turner R. et al., 2020).

Достатньо лише трьох розпилень спрею Стрепсілс® Інтенсив на задню стінку ротової порожнини, щоб вже за 2 хв відчути бажаний ефект — усунути біль і запалення, повернути голос, заспокоїти та пом’якшити подразнене горло, незалежно від їх походження, що може тривати до 6 год (de Looze F. et al., 2019).

Спрей не містить спирту, тому не пере­сушує запалену слизову оболонку горла, а відсутність цукру у складі дає можливість застосовувати його людям, які контролюють його вживання.

Осінь та похолодання — не привід панікувати, а тим більше хворіти.

Адже є спрей Стрепсілс® Інтенсив — дієвий лікарський засіб для вирішення проблеми болю та запалення в горлі.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті