Гедеон Ріхтер: досвід, що надихає

Успіх — це не про те, що ви отримуєте, а про те, ким ви стаєте, коли досягаєте своїх цілей
(Зіг Зіглар)

На березі Дунаю в Будапешті є пам’ятник: 60 пар взуття, яке перед розстрілом нацисти наказали зняти євреям. Імена загиблих не підписані, але вважається, що одна пара належить Гедеону Ріхтеру.

Серед фармацевтичної спільноти словосполучення Гедеон Ріхтер зазвичай асоціюється з назвою бренду лікарських засобів або ж фармацевтичного підприємства, що їх випускає. Проте варто нагадати, що Гедеон Ріхтер — це ім’я та прізвище відомого фармацевта, підприємця, розробника та засновника фармацевтичної компанії, що народився 23 вересня 1872 р. у невеликому селищі Ечед Австро-Угорської імперії. Напередодні роковин від його народження хочеться віддати шану цій визначній людині, особистість та талант якої є прикладом для всіх фармацевтів, а науковий здобуток — безцінний внесок у розвиток фармацевтичної галузі.

Життя заради збереження життя інших

Після здобуття освіти молодий та допитливий спеціаліст Гедеон Ріхтер подорожував Європою, де працював у різних аптеках, щоб перейняти досвід в європейських аптечних закладах. Слід відзначити, що свого часу Ріхтер працював навіть в аптеці у м. Берегово Закарпатської обл. (на той час місто входило до складу Австро-Угорської імперії). Після отримання спадку, накопичивши практичні знання з аптекарського мистецтва, у 1901 р. Гедеон Ріхтер придбав аптеку Sas (з угор. «Орел») у м. Будапешт, де створив новаторську лабораторію, в якій почав розробляти різноманітні лікарські засоби. Саме ця лабораторія стала не просто основою майбутньої компанії, а й місцем, де були закладені основи сучасної світової фармації. Першим органотерапевтичним продуктом Ріхтера став адреналінвмісний препарат з антигіпертензивною і кровоспинною дією. Але на цьому дослідження завзятого вченого не спинилися. Серцевий засіб Адіган, розроблений на початку 1910-х років, а також дезінфікуючий засіб Хіперол та жарознижувальний засіб Калмопірин мали великий успіх у ранньому асортименті продуктів. Цікаво, що останні два препарати доступні й сьогодні. Наприкінці 1920-х років продуктовий портфель компанії налічував більш ніж 150 органотерапевтичних продуктів. А досвід, набутий у ході їх розробки, дав змогу вийти на світовий ринок та вивести на нього гормональні продукти. Після смерті Гедеона Ріхтера в 1944 р. його компанія продовжила розширюватися і стала однією з найбільших фармацевтичних компаній та провідним виробником лікарських засобів з підрозділами в багатьох країнах світу.

Гедеон Ріхтер: на хвилі успіху

Сьогодні компанія Гедеон Ріхтер зі штаб-квартирою в Угорщині — це інноваційно-орієнтована спеціалізована фармацевтична вертикально інтегрована компанія, що включає фармацевтичне виробництво, дослідження та розробки, продаж та маркетинг. Загалом компанії, що входять до складу Richter Group, виробляють більше 200 найменувань лікарських засобів, серед яких є оригінальні препарати, генерики і ліки, що виробляються за ліцензіями. Усі ці препарати забезпечують ефективне, сучасне та доступне лікування, охоплюючи більшість наявних сьогодні терапевтичних ніш — захворювання центральної нервової і серцево-судинної систем та засоби для підтримки жіночого здоров’я.

Незмінною залишається основна мета компанії — допомогти людям у всьому світі боротися з хворобами за допомогою інноваційних продуктів і завдяки цьому підвищувати якість життя людей. Як і заповідав її засновник — Гедеон Ріхтер, про якого свого часу відомий угорський письменник Єньо Хідвегі сказав: «Він був справжньою людиною, яка знала ціну доброчесності. Перенісши всі поневіряння, він вистояв, а його ім’я назавжди буде пов’язане з його дітищем».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті