МОЗ: понад 114 тис. доз вакцини проти грипу надійде у продаж до аптек

27 Вересня 2023 10:08 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що наразі державний контроль якості вже пройшла одна з вакцин проти грипу. Це чотиривалентна інактивована вакцина корейського виробництва. 114 600 доз вакцини (серія Q60223033) отримали позитивний висновок про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів (далі — позитивний висновок) та надходять у продаж до аптек.

Ще одна вакцина, яка буде доступною на українському фармринку, — чотиривалентна інактивована вакцина виробництва Франції (серія X3E722V). 151 100 доз цієї вакцини наразі перебуває на лабораторному контролі в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба).

Відомство також нагадує, що усі вакцини підлягають обов’язковому лабораторному контролю якості, який здійснює Держлікслужба. Після перевірки та позитивного висновку вакцини використовують у медичних закладах або вони надходять у продаж до аптек.

«За рік Україна реєструє близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98% — це саме грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Зростання захворюваності традиційно очікується із 40-го тижня, тобто з початку жовтня», — йдеться в повідомленні.

МОЗ також наголошує, що вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 і навпаки. Крім того, згідно з рекомендаціями Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики щодо поєднання вакцин — щеплення проти цих недуг можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті