Понад тисячу українців вакцинувалися від грипу за муніципальною програмою «Здоров’я вінничан»

06 Жовтня 2023 1:05 Поділитися

Для жителів Вінницької міської територіальної громади, зокрема зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО), муніципальна програма «Здоров’я вінничан» передбачає відшкодування 50% вартості вакцини проти грипу за рахунок бюджетних коштів. У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради повідомляють, що станом на 4 жовтня вже імунізувалися 1315 вінничан, серед них — 259 дітей. Дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю імунізація проводиться безоплатно. Програма діє в межах ініціативи «Вінничани важливі».

У департаменті охорони здоров’я наголошують, що найкращим засобом для профілактики грипу є вакцинація. Імунізуватися від цієї хвороби можуть дорослі та діти віком від 6 міс, у яких немає протипоказань до щеплень. Дітям до 9 років, які раніше не були вакциновані від грипу і не мали підтверджених випадків захворювання цією хворобою, потрібні 2 дози вакцини з інтервалом в один місяць. Усім іншим — 1. Імунітет після щеплення сформується впродовж кількох тижнів.

Першочергово рекомендовано вакцинуватися наступним категоріям населення:

  • медичним працівникам;
  • вагітним жінкам;
  • особам літнього віку;
  • пацієнтам із хронічними захворюваннями;
  • учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Також фахівці департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради радять вінничанам імунізуватися і від COVID-19, динаміка захворюваності на який останнім часом починає зростати.

«Ми закликаємо вінничан імунізуватися і від грипу, і від ковіду… Варто зазначити, що вакцинація не дає 100% гарантії, що людина не захворіє, проте вона перенесе захворювання в легшій формі. Для того, аби імунізуватися, слід звернутися до свого сімейного лікаря. Наразі у Вінниці вакцинація проти грипу здійснюється 4-компонентною вакциною «ДжиСі Флю», — зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватися, необхідно звернутися до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста в робочі дні з 09:00 до 17:30.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті