Розвиток фармгалузі та медичний туризм: МОЗ посилює співпрацю з ТПП

24 Жовтня 2023 11:54 Поділитися

МОЗ повідомляє про результати зустрічі міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з представниками української Торгово-промислової палати (ТТП) щодо посилення співпраці у розвитку вітчизняної фармгалузі.

Зокрема, ТПП готова надати консультативну та організаційну підтримку МОЗ щодо налагодження співпраці з іноземними фармацевтичними партнерами — як приватними компаніями та корпораціями, так і загальнодержавними установами.

Також мова йшла про перспективу просування України як медичного туристичного напряму в післявоєнний період. Однак підвалини для розвитку медичного туризму необхідно закладати вже зараз. Адже медичний туризм продовжує розширюватися і стрімко набирати обертів. Близько 50 млн людей у світі щорічно виїжджають за межі своєї країни, щоб отримати медичні послуги.

«Наше завдання — зробити так, щоб рейтинг українського лікаря був набагато вище середнього. Щоб іноземці знали, що у разі проблем зі здоров’ям, вони можуть їхати в Україну. Зрозуміло, що це складно робити зараз через війну та відсутнє авіасполучення, але ми маємо використати цей час на промоцію галузі на міжнародному рівні. Золоті руки українських лікарів та конкурентна вартість послуг можуть зробити Україну Меккою медичного туризму. Однак найперше ми маємо підвищити якість послуг для громадян України», — зауважив В. Ляшко.

До початку пандемії та повномасштабної війни впродовж року на лікування до України приїжджали близько 60 тис. пацієнтів-іноземців. У середньому кожен пацієнт витрачав на лікування 2,8 тис. дол. США.

З урахуванням супутніх видатків пацієнтів це зумовить також економічне зростання галузі та підвищення інвестиційної привабливості регіону.

За інформацією МОЗ, напрямами-лідерами у медичному туризмі України є репродукція, неврологія, реабілітація, пластична хірургія, офтальмологія, стоматологія, клітинна терапія та деякі напрями хірургії.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті