Як зрозуміти, що почалася менопауза?

27 Жовтня 2023 4:26 Поділитися

Менопауза — природний біологічний процес, що знаменує закінчення репродуктивного віку жінки. Після цього не можна завагітніти, за винятком деяких випадків, коли застосовують спеціальні методи лікування. Більшість жінок переживають менопаузу у віці від 45 до 55 років. Перехід може бути поступовим і зазвичай починається зі змін у менструальному циклі.

Гормональні зміни, пов’язані з менопаузою, можуть вплинути на фізичне, емоційне, психічне та соціальне благополуччя. Симптоми можуть суттєво відрізнятися. У деяких жінок симптомів мало, якщо вони взагалі є. У інших ознаки можуть бути серйозними та впливати на якість життя. Із менопаузою можуть бути пов’язані наступні симптоми: припливи і нічна пітливість, зміна регулярності менструального циклу, сухість слизових оболонок статевих органів, порушення сну, зміни настрою, депресія, тривога.

Для зменшення вираженості деяких симптомів у період менопаузи можна застосовувати відповідні лікарські засоби. Зокрема, до таких належать Клімадинон, Клімаксан, Ременс, Клімабаланс та ін.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті