Голові НСЗУ повідомлено про підозру у службовій недбалості. У НСЗУ розцінюють обшуки як тиск

27 Жовтня 2023 5:47 Поділитися

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру голові Національної служби здоров’я України (далі — НСЗУ) у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, у квітні 2022 р. на замовлення НСЗУ одне із державних підприємств виконувало роботи щодо адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

За результатами виконання цих робіт державним підприємством складено акт приймання-передачі послуг, в який включено всі роботи згідно з договором та відомості про певний обсяг робіт, які фактично не виконувалися.

Голова НСЗУ належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору. Унаслідок цього зайво витрачено бюджетні кошти на суму понад 2 млн грн на оплату послуг, які не надавалися.

«Під час проведення обшуків за місцем проживання та роботи правоохоронці виявили та вилучили документи та інші речові докази. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній* запобіжного заходу», — повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу Служби безпеки України (СБУ).

У НСЗУ відреагували на проведені обшуки і виступили з офіційною заявою. «Ми розцінюємо обшуки як тиск на НСЗУ з метою блокувати роботу служби. Адже саме в день обшуку розпочалися позапланові моніторингові візити до перших медзакладів згідно з оновленою процедурою, затвердженою нещодавно Урядом. Саме в цей час активно йде підготовка до контрактування медичних закладів на наступний рік: зокрема інститутів Національної академії медичних наук, що є важливою частиною створення єдиного медичного простору», — повідомили в НСЗУ.

За інформацією НСЗУ, триває активний процес підготовки Програми медичних гарантій на 2024 р., завершується розробка нових пакетів медичних послуг: трансплантацій та допоміжних репродуктивних технологій.

«Наголошуємо, що прозорість та підзвітність є і залишатимуться головними принципами НСЗУ з перших днів роботи. За 5 років діяльності НСЗУ чи не щороку постійно стикаємося з перевірками та обшуками з боку контролюючих та правоохоронних органів», — додали в НСЗУ.

Як повідомляється, НСЗУ завжди співпрацює із правоохоронцями та сприяє їх роботі. Водночас, дотримуючись чинного законодавства і враховуючи таємницю слідства, НСЗУ не має права розголошувати деталі, поки воно триває. Керівництво НСЗУ всебічно зацікавлене в забезпеченні чесного та об’єктивного процесу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті