«Що у вас є від кашлю?»

24 Листопада 2023 5:24 Поділитися

Осінь традиційно є періодом застудних захворювань. Усе частіше відвідувачі аптек звертаються до провізора першого столу із запитанням: «Що у вас є від кашлю?». Щоб відповісти на це питання, фармацевту насамперед потрібно з’ясувати, як давно з’явився кашель, який він має характер — сухий чи вологий, дізнатися про супутні захворювання, адже від цього залежить вибір лікарського засобу.

Якщо кашель сухий або викликаний серйозними захворюваннями дихальної системи та не пов’язаний з гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), варто звернутися до лікаря, адже хронічний кашель може бути симптомом ураження інших органів та систем організму. У таких випадках мокротиння не відокремлюється через її високу в’язкість і невелику кількість. У цьому разі потрібні препарати, які стимулюють продукцію більш рідкої частини бронхіального секрету, наприклад амброксол.

У ситуації, якщо кашель зумовлений ГРВІ, то ефективними будуть препарати групи муколітиків. Одними з ефективних ліків цієї групи є препарати ацетилцистеїну. Наразі на ринку представлено багато препаратів із цією діючою речовиною, але беззаперечним лідером, за даними компанії «Proxima Research», є препарат АЦЦ, який, за підсумками жовтня 2023 р., акумулює понад 65% аптечного продажу серед препаратів ацетилцистеїну. Також препарат має широкий вибір лікарських форм. Найбільшою популярністю серед українців користується АЦЦ Лонг у формі шипучих таблеток.

 Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті