Як запобігти вагінальному кандидозу?

01 Грудня 2023 2:40 Поділитися

Кандидоз — це інфекція, спричинена дріжджовими грибами роду Candida. Candida зазвичай живе на шкірі та всередині тіла, наприклад у роті, горлі, кишечнику та піхві, не викликаючи жодних проблем. Candida може викликати інфекцію, якщо умови всередині піхви змінюються таким чином, що викликають ріст дріжджових грибів.

Вагінальний кандидоз часто має легку форму. Однак у деяких жінок можуть розвинутися серйозні інфекції, що супроводжуються почервонінням та набряком.

Знизити ймовірність інфекції може допомогти носіння бавовняної білизни. Також оскільки у деяких випадках вагінальний кандидоз може бути викликаний прийомом антибіотиків (що може провокувати порушення мікрофлори), слід приймати ці ліки лише за призначенням і відповідно до вказівок лікаря. Стрес також може виступати фактором ризику,  оскільки негативно позначається на захисній здатності організму. Вкрай важливим є дотримання правил гігієни.

Для лікування вагінального кандидозу зазвичай застосовуються протигрибкові препарати. Також можуть застосовуватися антисептичні розчини, що чинять антимікробну та протигрибкову дію. Наприклад, декаметоксин (Декасан, Санідар).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті