FDA створює новий консультативний комітет для оцінки методів лікування генетичних метаболічних захворювань

13 Грудня 2023 12:31 Поділитися

Управлінням з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) оголошено про створення нового консультативного комітету з проблем лікування генетичних метаболічних захворювань.

Консультативний комітет із генетичних метаболічних захворювань за потреби надаватиме FDA незалежні експертні поради та рекомендації щодо технічних, наукових і політичних питань, пов’язаних із ліками, що застосовують при генетичних хворобах. Група складатиметься з експертів у галузі метаболічної генетики, лікування вроджених вад метаболізму, дизайну випробувань на невеликій популяції, трансляційної науки, педіатрії, епідеміології, статистики та суміжних спеціальностей.

«Генетичні метаболічні захворювання включають дуже рідкісні захворювання, які вражають обмежену кількість пацієнтів. Розробка ліків для цих захворювань пов’язана з унікальними та складними проблемами, тому пацієнтам доступно небагато методів лікування, — пояснила Джанет Мейнард (Janet Maynard), директор одного з підрозділів Центру оцінки та дослідження ліків (Center for Drug Evaluation and Research — CDER). — Цей новий консультативний комітет стане майданчиком для обговорення складних питань із різноманітними фаховими технічними та науковими експертами у галузі метаболічної генетики». До складу комітету увійдуть представники споживачів і промисловості.

За матеріалами www.fda.gov

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті