У Польщі створено календар щеплень для дорослих

13 Грудня 2023 1:37 Поділитися

Польське товариство сімейної медицини (Polskie Towarzystwo Medycyny Rodzinnej — PTMR) розробило Календар щеплень для дорослих. Він містить інформацію про те, які щеплення рекомендовані та в яких групах пацієнтів, чи потрібно їх повторювати і коли. Перелік враховує діючі національні та міжнародні рекомендації й створений як для фахівців, так і пацієнтів.

PTMR планує в майбутньому доповнити цей інструмент версіями для людей з різними хронічними захворюваннями. «Важливо постійно інформувати про новинки у сфері вакцинації», — стверджують автори проєкту.

Календар, розроблений PTMR, у доступній формі представляє щеплення для дорослих, є корисним інструментом для лікарів, медсестер, фармацевтів і пацієнтів. Він покликаний популяризувати вакцинацію як важливу частину профілактики здоров’я. Він включає, серед іншого, щеплення проти грипу, пневмококів, оперізуючого лишаю, респіраторно-синцитіального вірусу, вірусного енцефаліту, гепатитів А і В та папіломавірусної інфекції.

PTMR створено в 1999 р. Товариство є міждисциплінарною організацією, яка об’єднує всіх зацікавлених сімейною медициною осіб, насамперед спеціалістів сімейної медицини. Свою місію PTMR реалізує, зокрема, через:

  • навчання сімейних лікарів та лікарів первинної ланки за різними формами безперервної освіти (конгресами, навчальними конференціями та семінарами, а також онлайн-навчання);
  • видавничу діяльність у сфері сімейної медицини (підручники та журнали в галузі сімейної медицини);
  • розробку (зокрема у співпраці з іншими науковими товариствами) рекомендацій та настанов.

За матеріалами ptmr.info.pl

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті