Реімбурсація–2024: незабаром НСЗУ розпочне укладення договорів з аптеками

13 Грудня 2023 3:33 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) нагадує: згідно з чинним законодавством, договори про реімбурсацію укладаються на один рік. Однак НСЗУ очікує на постанову Уряду, яка дозволить укладати такі договори на середньостроковий період — терміном на 3 роки.

Тож до відповідних змін договори укладатимуться в межах одного року: до 31.12.2024 р., або інша дата закінчення строку дії договору впродовж 2024 р. Після ухвалення постанови НСЗУ укладатиме додаткові угоди з аптечними закладами про продовження строку дії договорів на 3 роки.

Оголошення про укладення договорів буде розміщене на сайті НСЗУ в розділі «Програма реімбурсації лікарських засобів і медвиробів / Оголошення». Про розміщення оголошення буде поінформовано додатково.

Заява про укладення договору подаватиметься шляхом заповнення відповідних полів через автоматизоване робоче місце в електронній медичній інформаційній системі. Окрім того, для укладення договору про реімбурсацію аптеці потрібно буде:

  • зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я та забезпечити реєстрацію в ній його уповноважених осіб, які будуть залучені до виконання договору, відповідно до вимог законодавства, та забезпечити отримання ними кваліфікованого електронного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги»;
  • забезпечити наявність комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення, необхідного для роботи через систему, з підключенням до мережі Інтернет у кожній аптеці та аптечному пункті, де здійснюватиметься відпуск ліків за договором.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті