1 лютого заплановано запуск пілотного проєкту «Укрпошта-Ліки»

04 Січня 2024 10:32 Поділитися

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє, що 1 лютого планується запуск пілотного проєкту «Укрпошта-Ліки». Це питання обговорювалося 3 січня на нараді під головуванням віцепрем’єр-міністра України — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, в якій взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, АТ «Укрпошта», інші учасники наради, а також начальник Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Донецькій обл. Ірина Сушарина.

Зокрема, йшлося про його впровадження на деокупованих і прифронтових територіях.

З цією метою АТ «Укрпошта» отримає ліцензію на роздрібну торгівлю ліками в існуючих поштових стаціонарних або мобільних відділеннях та доставку лікарських засобів.

У Міністерстві вважають, що це дозволить розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже в першій половині 2024 р. Наразі триває пошук належного приміщення для відкриття першого ліцензованого складу в Києві та планується впровадження «гарячої лінії» для оформлення запитів від громадян.

Також наразі проходить набір фармацевтів.

Донецька обласна державна адміністрація зазначає, що із запровадженням мобільних аптек АТ «Укрпошта» вдасться розв’язати проблему доступності ліків  у прифронтових громадах. Вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура.

Наголошується, що у мобільних та стаціонарних пунктах АТ «Укрпошта» діятимуть правила відпуску лікарських засобів, аналогічні таким у звичайних аптеках.

За матеріалами www.dls.gov.ua,
minre.gov.ua,
dn.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Микола 10.01.2024 11:11
Відпуск ліків буде здійснювати людина без фармацевтичної освіти????? Це вже було. Тимошенко відкривала аптеку від укрпошти.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті