Видатки на охорону здоров’я у 2024 р. становитимуть 239 млрд грн — Денис Шмигаль

10 Січня 2024 12:24 Поділитися

Під час засідання Кабінету Міністрів України 5 січня затверджено постанову, яка передбачає розширення переліку ліків і медичних виробів, які будуть закуповуватися через електронний каталог. Наразі тексту ухваленого рішення не оприлюднено.

Запроваджені раніше зміни передбачають, що медичні заклади купують ліки та медичні вироби через так званий електронний каталог. Це сприяє значній економії коштів, а також пришвидшить процедури закупівлі.

Крім того, держава продовжить розвиток цифрових інструментів. Найближчим часом планується запуск електронного кабінету пацієнта. У ньому українці зможуть самостійно змінювати персональні дані та керувати деклараціями з сімейними лікарями. Значна увага у 2024 р. приділятиметься також фінансуванню реабілітації, охорони материнства та дитинства, діагностики та лікування раку.

Також, за словами очільника Уряду Дениса Шмигаля, видатки на охорону здоров’я цього року збільшено на 31 млрд грн порівняно з минулим роком та загалом становитимуть 239 млрд грн. «На програму медичних гарантій додаємо 16 млрд грн. Запускаємо пілотний проєкт безкоштовного зубопротезування для ветеранів. 1 млрд грн виділяємо на облаштування укриттів та безпечних умов у лікарнях», — зауважив він.

За матеріалами та фото kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті