Кверцетин: потужний антиоксидант природного походження

10 Січня 2024 2:39 Поділитися

Кверцетин — флавоноїд рослинного походження, який чинить протинабрякову, спазмолітичну, антигістамінну, протизапальну дію; антиоксидант, діуретик. Це унікальна натуральна речовина, яка впливає майже на всі системи і тканини в організмі.

Кверцетин вважається одним із найкращих антиоксидантів з широким спектром дії. Речовина захищає мембрани клітин від вільних радикалів. Це знижує ризик виникнення клітинних збоїв, що призводять до багатьох захворювань, у тому числі провокує формування ракових пухлин. Також антиоксиданти мають властивості, що омолоджують, вони не тільки покращують здоров’я і тонус шкіри, але й впливають на інші органи і тканини.

Користь для організму при додатковому вживанні кверцетину:

  • підвищення захисних властивостей організму;
  • зміцнення імунітету;
  • захист клітинних мембран від оксидативних процесів;
  • регулювання та нормалізація запальних реакцій;
  • захист серцево-судинної системи, підвищення еластичності та щільності стінок судин, нормалізація артеріального тиску;
  • поліпшення пружності та тонусу шкіри, розгладжування зморшок та усунення нашкірних захворювань;
  • усунення алергічних реакцій, м’який антигістамінний ефект;
  • захист тканин передміхурової залози, нормалізація функцій залози, профілактика простатиту та інших хвороб;
  • нормалізація концентрації глюкози та холестерину в крові;
  • поліпшення роботи центральної нервової системи;
  • захист нервових тканин від стресу;
  • нормалізація когнітивних функцій;
  • підвищення витривалості та фізичної працездатності.

З урахуванням того, що кверцетин потрібен організму у великій кількості, отримувати його з продуктів не завжди можливо повною мірою. Хоча грамотний підбір раціону дозволяє рідше вживати добавки та забезпечувати необхідну профілактичну норму речовини. Продукти, в яких міститься найбільше кверцетину:

  • салатний перець (жовтий та зелений);
  • більшість видів капусти;
  • яблука;
  • помідори;
  • ягоди;
  • виноград;
  • зелений чай (у чорному також міститься кверцетин, але у меншій кількості);
  • цибуля-шалот та каперси.

Додавання продуктів зі списку з високим вмістом кверцетину допоможе отримувати необхідну норму речовини частково чи повністю. Але для лікувального ефекту або підвищення спортивної продуктивності отриманого зі звичайних продуктів кверцетину найчастіше недостатньо.

На українському ринку препарати кверцетину представлені брендами Квертин та Кверцетин, а також дієтичними добавками.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті