Майже 230 тис. українців захворіли на ГРВІ за минулий тиждень

09 Лютого 2024 9:59 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє: захворюваність на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ), грип та COVID-19 порівняно із попереднім тижнем серед дітей зросла на 31%, серед дорослих — на 12,9%. Перевищення епідемічного порогу зареєстровано в Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернівецькій областях.

За тиждень з 29 січня до 4 лютого в країні на ГРВІ захворіли 226 338 українців, із них 125 556 — діти віком до 17 років. До лікарень госпіталізовані 6924 особи, із них 4232 — діти. Наразі у 22 регіонах зафіксована циркуляція вірусів грипу типів А та В. З 29 січня по 4 лютого зареєстровано 13 летальних випадків серед пацієнтів із діагнозом «грип».

Загалом з початку сезону зареєстровано 35 летальних випадків. У 3105 осіб з 29 січня до 4 лютого виявили COVID-19. Зареєстровано 28 летальних випадків через ускладнення від COVID-19. Усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та COVID-19.

«Наразі всі області забезпечені вакциною проти COVID-19, також близько 12 тис. доз вакцини проти грипу розподілені до медичних закладів країни для проведення безоплатних щеплень, в першу чергу для пацієнтів з груп ризику. Задля уникнення тяжкого перебігу грипу та COVID-19 пацієнтам з групи ризику рекомендовано звернутися до своїх сімейних лікарів чи пунктів щеплення у медичних закладах та дізнатися про можливість безоплатної вакцинації», — йдеться в повідомленні.

До груп ризику належать:

  • люди віком старше 60 років;
  • діти віком від 6 міс;
  • вагітні;
  • пацієнти з хронічними захворюваннями;
  • люди з професійної групи ризику, які працюють з населенням та у великих колективах (медичні працівники, вчителі, продавці тощо).

Інформацію про найближчий пункт вакцинації, їх адреси та графік роботи можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті