Найближчим часом мобільний аптечний пункт запрацює ще в одній області — Віктор Ляшко

13 Лютого 2024 3:14 Поділитися

12 лютого в етері телемарафону «Єдині новини» міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко нагадав, що 17 січня в Україні запрацював перший мобільний аптечний пункт (далі — МАП) на Харківщині. Для нього затверджено маршрут на 80 сільських населених пунктів. 8 лютого МАП запрацював в Черкаській обл., який охоплює 36 населених пунктів. Він наголосив, що для Міністерства важливо, щоб МАП міг реалізовувати лікарські засоби за програмою «Доступні ліки».

Інформація про час і місця приїзду МАП в конкретний населений пункт розповсюджується через сімейних лікарів та органи місцевого самоврядування, які розміщують цю інформацію в місцях скупчення людей.

Він зауважив, що для отримання ліків за електронним рецептом як в МАП, так і в звичайній аптеці, пацієнти обов’язково повинні мати з собою мобільні телефони, оскільки особі приходить смс з кодом погашення електронного рецепта.

У 2024 р. очікується, що МАП запрацюють в кожній області України. Так, у Черкаській обл. ще одна аптечна мережа планує запустити МАП, і найближчим часом очікується, що МАП запрацює і в Рівненській обл.

Також є запит від Сумської обл. на запуск МАП по населених пунктах, які межують з кордоном рф. МОЗ планує розробити теж маршрут для МАП в Чернігівській обл. і пропонуватиме його аптечним мережам, щоб вони запустили свої МАП за цим маршрутом.

Також для підвищення доступності ліків МОЗ разом з АТ «Укрпошта» розпочне проєкт з доставки ліків. Для цього АТ «Укрпошта» вже отримала ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами та ліцензію як поштовий оператор з доставки ліків. Завдяки цьому ліки можна буде замовити за телефонним дзвінком або онлайн і їх доставлять до найближчого пункту АТ «Укрпошта» або листоноша до місця проживання людини.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті