Оплата праці фармацевтів та медиків, які працюють на території бойових дій: яке рішення ухвалив Уряд?

Кабінет Міністрів України постановою від 13.02.2024 р. № 159 вносить зміни у деякі нормативно-правові акти, які стосуються оплати працівників у державних та комунальних лікарнях.

Постанова № 159 набула чинності у зв’язку із опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 15.02.2024 р. № 33 та застосовується з 01.01.2024 р.

Першочергово мова йде про зміни у постанову КМУ від 13.01.2023 р. № 28. Ними продовжено, на період дії воєнного стану, але не довше ніж до 31.12.2024 р., строк дії норми, якою затверджено вищі мінімальні розміри оплати праці для:

  • медичних працівників;
  • фармацевтичних працівників;
  • фахівців з реабілітації;
  • молодшого медичного персоналу, які безпосередньо виконують свої обов’язки та надають спеціалізовану й екстрену медичну допомогу в державних та комунальних лікарнях, які уклали з НСЗУ договір про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій та які розташовані на територіях, де ведуться (велися) бойові дії.

Нагадаємо, згідно з положеннями постанови № 28, мінімальний розмір оплати праці для вказаної категорії працівників, які виконують свої безпосередні обов’язки на територіях активних бойових дій, відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) встановлений на рівні, не меншому:

  • 28 000 грн — для фармацевтів, лікарів, професіоналів у галузі охорони здоров’я у лікарнях та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров’я;
  • 18 000 грн — для медичних сестер та медичних братів;
  • 9000 грн — для молодших медичних працівників.

На прифронтових територіях, відповідно до наказу Мінреінтеграції, встановлено заробітну плату на рівні не менше:

  • 23 000 грн — для фармацевтів, лікарів, професіоналів у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров’я;
  • 15 500 грн — для медичних сестер та медичних братів;
  • 8000 грн — для молодших медичних працівників.

Відповідна зміна про продовження строку дії вищих мінімальних розмірів оплати праці вказаної категорії працівників державних та комунальних лікарень також вноситься до додатку 3 Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженої постановою КМУ від 25.04.2018 р. № 410.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами t.me/tmelnychuk
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті