Розширення програми «Доступні ліки» заплановано протягом 2024–2027 рр.

15 Лютого 2024 3:41 Поділитися

Як вже писало наше видання, 15 лютого проходить аналітичний форум «Фармапогляд–2024». У межах форуму Тарас Лясковський, начальник Фармацевтичного управління Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України, повідомив, що у 2024 р. планується подальше розширення програми «Доступні ліки». Наразі відомство спільно з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) проводять аналіз та відповідні розрахунки.

Одним із варіантів, який розглядається, це поширення програми реімбурсації на дитяче харчування для дітей, які страждають на орфанні захворювання.

Наталія Гнатюк, начальник відділу розвитку програми реімбурсації Департаменту стратегії універсального охоплення населення медичними послугами НСЗУ, зауважила, що на програму реімбурсації у 2024 р. спрямовано близько 5 млрд грн.

У цьому році вже заплановано розширення програми реімбурсації завдяки збільшенню кількості міжнародних непатентованих назв за напрямком «Розлади психіки та поведінки».

У 2025 р. планується розширити програму за допомогою комбінованих препаратів для лікування серцево-судинних захворювань та пероральної терапії цукрового діабету. Також у 2025 р. році проводитиметься аналіз централізованих закупівель, які проходять за бюджетні кошти, з метою відбору препаратів, що могли б перейти з централізованих закупівель у програму реімбурсації.

У 2026–2027 р. планується поширити програму на антикоагулянти, і у 2027 р. збільшити кількість медичних виробів, які підлягають реімбурсації.

 

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті