Мобільний аптечний пункт найближчим часом запрацює на Рівненщині

20 Лютого 2024 2:26 Поділитися

Мобільний аптечний пункт функціонуватиме виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти, і відпускатиме як рецептурні, так і безрецептурні ліки. Про це повідомив під час робочої наради з лікарями, управлінцями та представниками Зарічненської територіальної громади перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін.

«Усі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом — як паперовим, так і електронним. Такі мобільні аптеки також відпускатимуть лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки». Це препарати або безкоштовні, або з частковою оплатою. Нині напрацьовуємо алгоритм доставки та логістику. Але ми вже точно знаємо, що розпочинаємо ініціативу в Зарічненській громаді, адже там найгірша ситуація з аптеками», — зауважив С. Подолін, додавши, що мобільний аптечний пункт з’явиться в області вже найближчим часом. Контроль за його діяльністю покладається на Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Нагадаємо, що мобільні аптечні пункти вже функціонують у Харківській та Черкаській областях на базі аптечної мережі «9-1-1» та Черкаського обласного комунального підприємства (КП) «Фармація» відповідно.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті