За 2 роки війни МЗУ закупило для потреб лікарень майже 800 позицій ліків та медичних виробів

27 Лютого 2024 11:45 Поділитися

ДП «Медичні закупівлі України» (МЗУ) інформує, що за 2 роки з початку війни в країні закуплено для потреб лікарень 795 позицій препаратів та медичних виробів на 10,9 млрд грн. Йдеться про медичні товари для лікування таких хвороб, як онкопатологія, гемофілія, розсіяний склероз, ювенільний ревматоїдний артрит, муковісцидоз, дитячий церебральний параліч, орфанні хвороби, вірусні гепатити тощо. З них 732 позиції ліків та медичних виробів уже розвезено до лікарень.

Лише за минулий рік МЗУ розвезли понад 46% препаратів та медичних виробів, придбаних агенцією у 2023 р. на 2,9 млрд грн. Це — майже втричі більше, ніж у 2022 р.

Окрім того, за 2 роки МЗУ також придбали інноваційне обладнання в межах централізованих закупівель на 3,8 млрд грн. Зокрема, це лінійні прискорювачі, апарати магнітно-резонансної томографії (МРТ), обладнання для оснащення центрів неонатального скринінгу, а також для токсикологічної та судово-медичної експертизи тощо.

Також у межах ініціативи Президента України UNITED24 МЗУ придбали для медиків і військових близько 109 тис. одиниць обладнання на суму близько 1,3 млрд грн. Це обладнання майже в повному обсязі передано лікарям та військовим. Зокрема, це про автомобілі швидкої медичної допомоги, евакуаційні бронеавтомобілі, апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), вакуумної терапії ран, рентгенівські установки з С-аркою, наркозно-дихальні апарати, тренажери для реабілітації, апарати ультразвукової діагностики (УЗД), операційні мікроскопи для нейрохірургії тощо.

За матеріалами medzakupivli.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті