Особливості відпуску за новим переліком медичних виробів, що реімбурсуються

27 Лютого 2024 1:56 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) звертає увагу на зміни при відпуску медичних виробів за Переліком медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (далі — Перелік), станом на 12 лютого 2024 р., що затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 20.02.2024 р. № 279. Цей наказ набуде чинності 29 лютого 2024 р.

Так, за новим Переліком виписування рецептів на медичні вироби для вимірювання в амбулаторних умовах рівня глюкози в плазмі крові пацієнтами з цукровим діабетом I типу буде доступне за оновленою назвою: «Глюкоза IVD (діагностика in vitro), реагент». Така назва відповідає Програмі медичних гарантій на 2024 р., що затверджена постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) від 22.12. 2023 р. № 1394.

Виписування рецептів за назвою, що передбачена в попередньому Переліку, «Тест-смужки для визначення рівня глюкози для індивідуального глюкометра», буде недоступним з 29 березня 2024 р.

Оскільки рецепти, виписані до 29 лютого, пацієнти зможуть погасити в аптеках протягом 30 календарних днів — до 29 березня 2024 р.

Так, НСЗУ оплачуватиме аптекам відпущені за програмою реімбурсації медичні вироби за назвами:

  • «тест-смужки для визначення рівня глюкози для індивідуального глюкометра», рецепти на які залишаються чинними до 29.03.2024 р.;
  • «глюкоза IVD (діагностика in vitro), реагент», починаючи з 29 лютого 2024 р.

НСЗУ наголошує, що аптечні заклади мають погашати такі рецепти, а НСЗУ — їх оплатить.

Починаючи з 29 березня 2024 р. НСЗУ фінансуватиме за програмою реімбурсації виключно рецепти на тест-смужки, виписані за назвою «глюкоза IVD (діагностика in vitro), реагент».

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті