Припинено незаконну діяльність інтернет-аптеки — Держлікслужба

14 Березня 2024 5:21 Поділитися

Управлінням боротьби з наркозлочинністю Головного управління Національної поліції в Рівненській обл. за сприяння Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) припинено діяльність незаконної інтернет-аптеки.

Під час розслідування кримінального провадження, в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання фізичної особи виявлено та вилучено лікарські засоби в кількості 47 053 пігулки з маркуванням іноземною мовою. Ці препарати остання отримувала з-за кордону та частину з яких реалізовувала через вебсайти.

Наразі матеріали справи скеровано слідчим для притягнення винних осіб до відповідальності за місцем скоєння правопорушення. Триває досудове розслідування.

Держлікслужба наголошує: при купівлі ліків в інтернет-мережі необхідно з особливою увагою підходити до вибору тих вебсайтів, які здійснюють продаж фармацевтичної продукції.

Зі свого боку, суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на електронну роздрібну торгівлю препаратами, на своїх вебплатформах мають обов’язково розмістити інформацію щодо назви підприємства, адреси аптек та аптечних пунктів, а також надати контактні дані.

Також важливо пам’ятати, що реалізовуватися в Україні можуть виключно зареєстровані лікарські засоби. Окрім того, споживачі можуть уточнити інформацію про інтернет-аптеки, звернувшись до Держлікслужби за тел.: +380 (44) 422-55-77 або написавши на електронну адресу: [email protected].

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами та фото facebook.com/dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті