Генерики для Європи можуть вироблятися в Україні — голова субкомітету Європейського Парламенту

26 Березня 2024 2:08 Поділитися

20 березня підкомітет Європейського парламенту SANT провів спільне засідання з членами Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет). Члени SANT обмінялися думками з головою Комітету Михайлом Радуцьким та заступником міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Мариною Слободніченко.

Як зазначила заступник міністра, Україна має надійні зв’язки із постачальниками якісних активних фармацевтичних інгредієнтів з Китаю та Індії та понад сотню потужних власних виробників, сертифікованих щодо відповідності вимогам належних практик. М. Слободніченко запросила парламентарів відвідати Україну, щоб ближче ознайомитися із українською фармацевтичною галуззю.

Після виступу гостей з України своїм баченням співробітництва поділився Лоран Мушель (Laurent Muschel), виконуючий обов’язки директора Європейського агентства з питань готовності до надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я та реагування (Health Emergency Preparedness and Response Authority — HERA). Так, українці можуть використовувати європейські запаси ліків за системою rescEU, також готується можливість участі у спільних закупівлях з Європою. Він також згадав про триваючі переговори щодо можливого виробництва в Україні генеричних препаратів для європейських потреб. «Ми також дали їм (українцям — прим. ред.) можливість приєднатися до Альянсу з критично важливих лікарських засобів (Critical Medicines Alliance). Вони виявили до цього інтерес і братимуть участь у наших переговорах», — додав в.о. директора HERA.

SANT — створений 14 лютого 2023 р. Європейським парламентом підкомітет, який складається із 30 повноправних членів і 30 заступників. HERA була створена під час пандемії COVІD-19, і її завдання — зміцнювати готовність Європи до надзвичайних ситуацій.

За матеріалами www.europarl.europa.eu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті