За минулий тиждень Держлікслужбою анульовано 5 ліцензій

02 Квітня 2024 6:02 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) повідомляє, що за період з 25 до 29 березня 2024 р.:

  • видано 1517 висновків про якість ввезених ліків та відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів;
  • опрацьовано 5 термінових повідомлень щодо лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості препаратів.

Держлікслужбою отримано 64 заяви про видачу дозволів на ввезення/вивезення на/з території України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — підконтрольні речовини). Видано 30 дозволів на їх ввезення та 2 дозволи на вивезення. Також розглянуто 35 заяв суб’єктів господарювання на отримання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин, з яких:

  • видано 14 ліцензій на право здійснення відповідної господарської діяльності;
  • 21 заяву залишено без розгляду.

Окрім того, протягом звітного тижня відбулися наступні чергові засідання робочих груп:

  1. 29 березня — з питань ліцензування імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). За результатами засідання ухвалено рішення:
  • внести зміни в додаток до ліцензії на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) у зв’язку зі зміною, доповненням переліку препаратів, дозволених до імпорту ліцензіату, та зміною уповноважених осіб 6 суб’єктам господарювання.
  1. 26 та 28 березня — з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами. За результатами засідання:
  • видано ліцензій на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами — 4 суб’єктам господарювання;
  • розширено господарську діяльність з роздрібної торгівлі препаратами — 52 суб’єктам господарювання;
  • 2 суб’єктам господарювання зупинено дію ліцензії;
  • для 5 суб’єктів господарювання анульовано ліцензії;
  • 15 суб’єктам господарювання частково анульовані ліцензії.
  1. 26 березня — з питань ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів. За результатами засідання ухвалено рішення:
  • розширити господарську діяльність з виробництва лікарських засобів у зв’язку з розширенням переліку виробничих операцій/лікарських форм, що плануються до виробництва, — 1 суб’єкту господарювання.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті