Мобільні аптечні пункти «Фармації» вже покривають 200 сіл та селищ Черкаської обл.

16 Квітня 2024 9:28 Поділитися

З початку року Черкаське обласне комунальне підприємство (ЧОКП) «Фармація» запустило проєкт мобільного аптечного пункту, перший виїзд якого здійснений у лютому 2024 р. Уже з березня розпочав свою роботу ще один мобільний аптечний пункт аптечної мережі на Уманському напрямку. Як повідомляє виконавчий апарат Черкаської обласної ради, наразі розроблено й погоджено з керівниками об’єднаних територіальних громад 42 маршрути, якими покрито понад 200 сіл та селищ, де відсутні стаціонарні аптечні заклади.

«У цих мобільних аптечних пунктах можна придбати як безрецептурні, так і рецептурні ліки за паперовими й електронними рецептами. Також там відпускаються препарати, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки»: для терапії серцево-судинних хвороб, профілактики інсультів та інфарктів; нецукрового та цукрового діабету;  хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів; розладів психіки, поведінки, епілепсії тощо; інсуліни та медичні вироби», — повідомили в Черкаській обласній раді, додавши, що актуальний графік роботи мобільного аптечного пункту можна дізнатися у свого сімейного лікаря, органів місцевої влади, з керівниками яких погоджено маршрути.

Окрім цього, на сьогодні в Черкаській обл. здійснюється моніторинг кількості сільських населених пунктів у територіальних громадах, в яких відсутні аптеки та аптечні пункти.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото Черкаської обласної ради

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті