Більше 400 аптек на Волині здійснюють реалізацію ліків за е-рецептом

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Волинській обл. повідомляє, що на виконання листа Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 04.03.2024 р. № 28/9665/2-24, доручення Держлікслужби від 26.03.2024 р. № 3006-001.1/004.0/17-2 та з метою проведення комунікативно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог законодавства під час відпуску рецептурних препаратів з аптек здійснено аналіз електронної карти місць відпуску лікарських засобів за е-рецептом (далі — Дашборд).

За результатами проведеного аналізу Дашборду встановлено, що станом на 24.04.2024 р. до електрон­ної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) підключено 44 суб’єкти господарювання, що провадять діяльність з роздрібної торгівлі препаратами на території Волинської обл. Реалізацію ліків за е-рецептами здійснюють 467 аптечних закладів регіону.

«Усім керівникам суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами, направлені листи — нагадування про обов’язковість підключення структурних підрозділів до ЕСОЗ та відпуску препаратів за е-рецептом», — зазначається в повідомленні.

Нагадаємо: Держлікслужба в Полтавській обл. також провела аналіз Дашборду. Відповідно до результатів проведеного аналізу встановлено, що на 02.04.2024 р. до ЕСОЗ не підключено або не повною мірою підключено 40 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з роздрібної торгівлі ліками на території області. Разом з тим зафіксовано, що станом на 22.04.2024 р. до ЕСОЗ підключено 94 суб’єкти господарювання, що провадять діяльність з роздрібної торгівлі препаратами на території Полтавської обл.

Також варто нагадати, що Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), зокрема, визначено, що ліцензіат, який провадить господарську діяльність з роздрібної торгівлі препаратами, зобов’язаний:

1. Дотримуватися вимог, визначених постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) від 25.04.2018 р. № 411;

2. Зареєструватися в Реєстрі суб’єктів господарювання у сфері охорони здоров’я центральної бази даних в електронній системі охорони здоров’я та забезпечити:

  • роботу з ЕСОЗ;
  • управління медичною інформацією та використання інших функціональних можливостей системи, які визначені законодавством як обов’язкові, в процесі провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі ліками.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті