З 1 липня вводиться в дію доповнення 7 до Державної Фармакопеї України — Держлікслужба

07 Травня 2024 12:59 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) повідомляє, що з 1 липня 2024 р. вводиться в дію доповнення 7 до Державної Фармакопеї України (ДФУ) 2-го видання (ДФУ 2.4) відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 02.05.2024 р. № 754. Зокрема, до ДФУ 2.7 включена монографія на «Конопель квітки» (3028), текст якої відповідає тексту Європейської Фармакопеї.

Доповнення 7 до ДФУ 2.7 підготовлено ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» (далі — Фармакопейний центр) за дорученням Держлікслужби. До роботи над ДФУ 2.7, зокрема, до керівництва науковими напрямами, залучені провідні науковці України в галузі фармації та ветеринарної медицини.

Повідомляється, що ДФУ 2.7 продовжує основні напрями розвитку, започатковані в попередніх випусках ДФУ 2-го видання. Це введення нових текстів й актуалізація наявних згідно з розділами ДФУ. Значна увага приділяється національним статтям і доповненням.

Також, незважаючи на складні умови воєнного часу, розширено співробітництво з Європейською Фармакопеєю, а також з фармакопеями США і Великої Британії — в межах укладених угод.

Особливе значення Фармакопейний центр приділяє вивченню досвіду розвитку національних фармакопей країн-учасниць у межах їх членства в Європейській Фармакопеї.

При цьому стратегічний напрям розвитку ДФУ — це поступовий перехід на пряме використання текстів Європейської Фармакопеї із зосередженням уваги на розвитку національних текстів, які не суперечать європейським текстам, але відображають специфіку і потреби вітчизняної фармацевтичної галузі.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами www.facebook.com/dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті