Масштабної вакцинації населення проти кору та краснухи не очікується

Масштабної вакцинації населення проти кору та краснухи не очікуєтьсяМіністр охорони здоров’я України Василь Князевич вважає неможливим поновлення вакцинації проти кору та краснухи у зв’язку із політичною ситуацією в країні, про що він заявив 20 серпня на прес-конференції у Кабінеті Міністрів України. В. Князевич додав, що через припинення вакцинації Україна не впоралася зі своїми зобов’язаннями перед ВООЗ до 2010 р. подолати на своїй території захворюваність на кір і краснуху.

Як зазначив міністр охорони здоров’я, Україна зверталася до ВООЗ з проханням повернути невикористані вакцини. Але жодна країна не відреагувала через дискредитацію самого процесу щеплення всередині України. За його словами, вакцина індійського виробництва якісна і добре зберігається, але враховуючи те, що термін її придатності закінчується, виникає необхідність у прийнятті рішення про утилізацію вакцини восени.

Міністр наголосив, що утилізація вакцини проти кору та краснухи відбуватиметься відповідно до існуючих правил.

За оцінками фахівців, пік захворюваності на кір і краснуху в Україні припаде на 2012 р., коли в Україні має відбутися фінал Чемпіонату Європи з футболу.

За матеріалами www.unian.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті